Vēl ir iespēja pieteikties programmai, kurā bez maksas tiešsaistes vidē varēs apgūt digitālās prasmes. Mācību kurss “Programmu un lietotņu izstrāde” paredzēts plašam interesentu lokam neatkarīgi no priekšzināšanām, izglītības un profesijas.

Šajā modulī tiks apgūti programmatūras un sistēmu projektēšanas pamatprincipi, kā arī izstrādes un testēšanas metodes. Iegūtās zināšanas par lietotņu izveidi ļaus izstrādāt lietotnes, kas palīdzēs vienkāršot, pārveidot un automatizēt biznesa procesus daudz efektīvākai un veiksmīgākai uzņēmuma vai iestādes darbībai.

Zināšanas varēs apgūt sev piemērotā laikā un ātrumā, izmantojot Microsoft Learn platformā pieejamos mācību resursus. Nodarbības notiks no plkst. 17.00 līdz 19.00, taču tās varēs noklausīties arī vēlāk ierakstu veidā. Pašmācībatiks papildināta ar praktiskām nodarbībām 7 nedēļu garumā, kuru laikā mācību programmu vadītāji kopā ar nozares ekspertiem dalīsies pieredzē, kā apgūtās digitālās prasmes iespējams pielietot praksē. 

Dalībnieki apgūs mūsdienīgus rīkus un mācīsies izstrādāt lietotni (darba virsmai un/vai viedtālruņiem) uzņēmuma iekšējai lietošanai, izmantojot Canvas app, Model-Driven app, vai portālu, kurā var ielogoties un izmantot arī uzņēmuma klienti. izstrādāt sarunbotu. Izmantojot Microsoft Power Automate, automatizēt uzņēmuma procesu, kura izpilde prasa lielu laika resursu.

Mācības norisināsies no 18. augusta līdz 30. septembrim. Savukārt semināru noslēgumā būs iespēja nokārtot testu, lai saņemtu apliecinājumu par kursa beigšanu. Motivētākajiem dalībniekiem būs iespēja pieteikties virtuālajai praksei, kurā jauniegūtās prasmes varēs izmantot “reālās dzīves” darba pieredzē un gūt ieskatu izvēlētajā karjeras jomā. Vienlaikus būs iespēja nokārtot Microsoft sertifikācijas eksāmenu un saņemt pasaulē atzītu sertifikātu, kas apliecinās prasmes jaunāko tehnoloģiju apguvē. Par šī eksāmena kārtošanu ir jāmaksā.

Pieteikties Baltijas digitālo prasmju pilnveides programmai var: www.balticinternships.eu.  

Plašāk par programmas saturu var uzzināt šeit.

Baltijas digitālo prasmju pilnveides programma tiek īstenota globālas Microsoft iniciatīvas ietvaros. To īsteno Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija kopā ar Latvijas Universitātes Inovāciju centru LUMIC ar Microsoft finansiālu atbalstu.