21.novembrī ar studentu ideju prezentācijām noslēdzās studentu inovāciju programma “Čats ar nākotni”. Studenti prezentēja savu redzējumu par esošu un jaunu mākslīgā intelekta rīku izmantošanu Latvijas Universitātes studentu mācīšanās un studiju pieredzes uzlabošanai.

Programmas mērķis bija iepazīstināt studentus ar mākslīgo intelektu un dažādiem mākslīgā intelekta rīkiem, parādot arī veidus, kā mākslīgo intelektu var izmantot, lai atvieglotu savu ikdienu.

Pasākumā savas idejas prezentēja piecas komandas:

Komanda “Luīze” prezentēja savu koncepciju un redzējumu, kā LU integrēt virtuālo asistentu, kas palīdz studentam mācīšanās procesā.

Komanda “Squeezedom” izstrādāja mākslīgā intelekta risinājumu, kas palīdz atpazīt un “izvilkt” tekstu no fotogrāfijām, palīdzot studentiem labāk izmantot mācību materiālus.

Komanda “Inteliģentie programmētāji” izstrādāja rīku, kas palīdz studentam mācīties programmēšanu, atpazīst programmēšanas kļūdas un palīdz tās labot.

Komanda “Trīs muskatrieksti” prezentēja savu redzējumu, kā studentiem palīdzēt laboratorijas darbos, palīdzot darboties ar laboratorijas iekārtām.

Savukārt “Kyukvi” prezentēja jau reāli darbojošos botu, kas palīdz atpazīt datus no dažādiem datu avotiem un palīdz studentiem risināt uzdevumus.

Pirmo vietu un stipendiju 2000 EUR apmērā ieguva “Inteliģentie programmētāji”, otro vietu un 1500 EUR vinnēja komanda “Kyukvi”, savukārt trešo vietu ar 1000 EUR vērtu balvu ieņēma komanda “Squeezedom”.

Latvijas Universitātes Inovāciju centrs LUMIC izsaka pateicību visiem projekta aktivitātē iesaistītajiem uzņēmumiem un mentoriem, kas sniedza padomus un atbalstu komandu ideju attīstībā.

Pasākums tiek organizēts ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu.