Latvijas Universitātes (LU) Inovāciju centrs LUMIC aicina studentus pieteikties hakatonam "SportLab 2023", kas norisināsies no 20.-22.oktobrim, tiešsaistē, kurā profesionālu ekspertu vadībā komandām būs iespēja radīt jaunas, ilgtspējīgas un inovatīvas idejas par digitālajiem rīkiem sportā.

Hakatona mērķis ir piedāvāt jaunus, inovatīvus risinājumus saistībā ar sporta nodarbību pasniegšanu skolās, kā arī skolēnu intereses veicināšanu par sportu un aktīvu dzīvesveidu.

“SportLab 2023” dalībniekiem būs iespēja piedāvāt savu redzējumu un risināt sešus izaicinājumus:

  • Digitālo rīku lietošana sporta stundās;
  • Sporta inventārs sporta stundās;
  • Novērtēšana;
  • Ideāla sporta stunda jeb sporto visi;
  • Fiziskas aktivitātes veicinoša vide;
  • Sports sākumskolā.

Aicināti piedalīties Latvijas Universitātes un citu Latvijas augstāko izglītības iestāžu studenti, kuri studē bakalaura, maģistra vai doktora līmeņa studiju programmās. Dalībnieki var reģistrēties, aizpildot tiešsaistes pieteikuma formu līdz 2023.gada 18.oktobra plkst. 23:59

Reģistrācijas anketu var aizpildīt ŠEIT.

Trīs labāko komandu apbalvošanai ir paredzētas vienreizējās stipendijas par godalgotu vietu. Paredzētais stipendiju fonds ir 3000 EUR.

1. vieta EUR 1500,00

2. vieta EUR 1000,00

3. vieta EUR 500,00

Piesakies un tiekamies hakatonā, lai veicinātu sportisko sniegumu, digitālo rīku un treniņu metožu attīstību.

Sporta hakatona "SportLab 2023" mājaslapa ŠEIT.

 

Hakatons no vārdu salikuma (Hachathon = Hacking + Marathon) ir trīs dienu “prāta kustināšanas” maratons, kurā profesionālu ekspertu vadībā, komandai ir iespēja radīt jaunas, ilgtspējīgas un inovatīvas idejas kā atbildi uz konkrētu izaicinājumu. Hakatona dalībnieki apvienojas komandās,  kurās ir dažādu jomu un interešu pārstāvji, lai katram būtu iespēja līdzdarboties un sniegt savu artavu kopējā darbā. Pasākuma noslēgumā kompetentai žūrijai tiek prezentēts risinājums vai prototips inovatīvam produktam, pieejai vai pakalpojumiem. Saņemot novērtējumu, ir iespēja savu ideju attīstīt tālāk līdz pilnīgai realizācijai.

Sporta hakatona "SportLab 2023" nolikums ŠEIT. 

Hakatons tiek īstenots ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu.