2023. gada 14. septembrī 54 studenti, kuri pieteikušies dalībai programmā “Čats ar nākotni”, iepazīstināti ar programmas dalības nosacījumiem. Divu mēnešu laikā studentiem būs iespēja attīstīt izpratni par mākslīgo intelektu un tā izmantošanu ikdienā un darba vajadzībām un programmas noslēgumā radīt koncepciju par konkrētiem mākslīgā intelekta risinājumiem un to pielietošanas/pielāgošanas iespējām izvirzītā izaicinājuma risināšanai.

Programmā darbu uzsākušas 12 komandas, kuras līdz 2023.gada 21.septembrim gatavo idejas pieteikumu – komandas redzējumu par to, kā mākslīgo intelektu izmantot studentiem studiju atvieglošanai vai studiju procesu uzlabošanai Latvijas Universitatē (LU).

Studentu komandām tiek piedāvāti dažādi izaicinājumi:

  • mākslīgā intelekta izmantošana studijām (studiju vielas efektīvākai un ātrākai apguvei, studēšanas efektivizēšanai);
  • mākslīgā intelekta izmantošana studiju procesos Latvijas Universitātē – studiju procesa efektivizēšana un uzlabošana, studiju pieredzes uzlabošana;
  • mākslīgā intelekta izmantošana studentu piesaistes u.c. LU sociālo mediju kampaņās;
  • citi studentu pēc pašu izvēles pieņemti izaicinājumi, kas saistīti ar studijām/studiju procesu.

Programmas laikā komandām tiks nodrošinātas interesantas lekcijas, kurās uzzināt vairāk par mākslīgo intelektu, kādi ir mākslīgā intelekta rīki – iespējas un izaicinājumi. LU Inovāciju centra vadošais eksperts, tehnoloģiju un mākslīgā intelekta entuziasts Kārlis Kivelnieks vadīs lekciju: “Par ko mēs runājam, runājot par mākslīgo intelektu, kādi ir mākslīgā intelekta rīki” un starptautiskās biznesa attīstības direktors uzņēmumā “Tilde” Kaspars Kauliņš: “Mākslīgā intelekta valodas tehnoloģijas – iespējas un izaicinājumi.”

Programma tiks īstenota līdz 2023. gada 21.novembrim, kad tiks prezentēts divu mēnešu laikā paveiktais.

Vēlam izturību un izdošanos visām komandām savu mērķu sasniegšanā!

 

Pasākums tiek organizēts ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu.