Latvijas Universitātes (LU) Inovāciju centrs LUMIC aicina studentus pieteikties divu mēnešu pirmsinkubācijas programmai "Ilgtspēja = iespēja", kuras laikā tiks izstrādāti inovatīvi vides risinājumi, lai veicinātu aprites ekonomikas un ilgtspējīgas attīstības principu ieviešanu.

Studenti izstrādās inovatīvus risinājumus izvēlētajai vides problēmai ciešā sadarbībā ar industriju, risinot izvirzītās nozares problēmsituācijas. Programmas ideju banka ir veidota no LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra, ZAAO, Baltijas Krastu, European Energy Latvia un Smart Indicators piedāvātajām problēmsituācijām.

Programma piedāvā attīstīt inovatīvu domāšanu, problēmrisināšanu, jaunrades prasmes un uzņēmējspēju. Studentiem būs iespēja strādāt ar pieredzējušiem ekspertiem un mentoriem no dažādām sfērām un piedalīties lekcijās un praktiskajās nodarbībās. Studenti apmeklēs tīklošanās pasākumus un izbraukumus pie sadarbības partneriem.

Aicināts piedalīties jebkurš students, kas studē bakalaura, maģistra vai doktora līmeņa studiju programmās. Īpaši aicināti tiek STEM jomu studenti. Divu mēnešu programmas ietvaros studenti darbosies komandās. Dalībnieki var reģistrēties, aizpildot tiešsaistes pieteikuma formu līdz 2023.gada 23. augustam.

Reģistrācijas anketu var aizpildīt ŠEIT!

Rezultātā komandas būs attīstījušas vides inovācijas ideju, izveidojušas sākotnējo prototipu vai tā aprakstu, būs noteikts biznesa modelis tās potenciālai komercializācijai unsagatavotas īssprezentācijas. Komandas būs gatavas tālākai idejas attīstībai, izmantojot iegūto naudas balvu.

Paredzētais stipendiju fonds ir 4 500 EUR:

1. vieta EUR 2000,00

2. vieta EUR 1500,00

3. vieta EUR 1000,00

Piesakies programmā, lai jauno studiju gadu uzsāktu aktīvi, iegūstot jaunas zināšanas un pieredzi, un ar inovatīvām idejām veicinātu aprites ekonomikas un ilgtspējīgas attīstības principu ieviešanu sev apkārt.

Programmas nolikums ŠEIT! "Ilgtspēja = iespēja" programma ŠEIT.  Ideju banka ŠEIT.

Programma tiek īstenota ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu.