Vasara ir īstais brīdis, lai atpūstos un uzkrātu spēkus jaunajam studiju gadam. Ja tomēr jaunas idejas un vēlme attīstīt savas zināšanas un iemaņas nepamet Tevi arī vasarā, tad jau šobrīd Tev ir iespēja parūpēties par to, lai rudenī tās varētu īstenot. Latvijas Universitātes Inovāciju centrs LUMIC drīzumā izsludinās reģistrāciju trim jaunām inkubācijas programmām. Programmu norises laiks būs no 2023.gada septembra līdz novembrim. Ikkatram studentam būs iespēja izvēlēties sev interesējošo programmu, lai attīstītu idejas sev interesējošās tēmās un cīnītos par naudas balvām.

Programmā “Ilgtspēja=iespēja” studenti varēs izstrādāt inovatīvus risinājumus ciešā sadarbībā ar industriju, risinot to izvirzītās nozares problēmsituācijas, lai veicinātu aprites ekonomikas un ilgtspējīgas attīstības principu ieviešanu. Studenti tiks aicināti pieteikties sadarbības partnera problēmjautājumu risinājuma izstrādei gan individuāli, gan komandās.

Programmā “Čats ar nākotni” studentiem būs iespēja strādāt pie idejām, kā ar mākslīgā intelekta rīku palīdzību var uzlabot studiju procesus Latvijas Universitātē. Iespēja iegūt izpratni par dažādu mākslīgā intelekta platformu izmantošanu, industrijas speciālistu vadībā apgūt nākotnes darba tirgum neatsveramas prasmes, uzzināt kā integrēt mākslīgo intelektu savā ikdienā. Studenti aicināti pieteikties programmai gan individuāli, gan komandās, kur industrijas piedāvās savus izaicinājumus.

Programmā “Starta ekspresis” būs iespēja attīstīt uzņēmējspēju un rast jaunus produktu vai pakalpojumu risinājumus, lai ideju pārvērstu reālā risinājumā. Studenti tiks aicināti pieteikties programmai tikai komandās, kurā  var būt  divi un vairāk dalībnieki. Komandām ir iespēja arī saņemt līdzfinansējumu līdz EUR 2596 savas idejas attīstībai.

Kopējais balvu fonds ir 12 000 EUR!

Sīkāka informācija par programmām, to norisi un reģistrēšanos jau drīzumā! Uzkrāj spēkus, piesakies un tiekamies jau septembrī!

Pasākums tiek organizēts ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstam