2023.gada 15.maijā tika aizvadīts Latvijas Universitātes Inovāciju centra LUMIC inkubācijas programmas “Skolotāja kurpēs II” noslēguma pasākums. 13 studentu komandas prezentēja programmas laikā attīstītās pedagoģisko inovāciju idejas un paveikto – izstrādāti jauni metodiskie materiāli un attīstīta tehnoloģiju un digitālo rīku pielietošana mācību procesā.

36 studenti ir apguvuši pedagoģisko zināšanu un prasmju pamatus un nokārtojuši LU PPMF kursu “Mācību procesa metodika”, kas nodrošina nepieciešamo pedagoģisko izglītību, lai uzsāktu skolotāja darba gaitas.

Lai programmas laikā veiksmīgāk tiktu izstrādāti jauni metodiskie materiāli, attīstīta tehnoloģiju un digitālo rīku pielietošana mācību procesā, studentu komandas strādāja ar Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (LU PPMF) ekspertiem. Katra  komanda tika piesaistīta konkrētai skolai, kurā studenti vadīja mācību stundas – Rīgas Valsts klasiskajā ģimnāzijā, Liepas pamatskolā, Rīgas Kultūru vidusskolā un Andreja Pumpura Rīgas 11. pamatskolā.

Izmantojot inovācijas un digitālās prasmes, studenti attīstīja inovatīvas mācīšanas un mācīšanās spējas sekojošos priekšmetos – fizika, ķīmija, matemātika, bioloģija, ģeogrāfija, vēsture, sociālās zinības, franču valoda, latviešu valoda un  sports.  Escape spēles princips kā motivējošs rīks mācību priekšmetu apguvei, starppriekšmetu saiknes veidošana ar digitālo rīku pielietošanas iespējām, simulācijas un lomu spēļu integrācija mācību procesā gan praktisko darbu veidā, gan digitāli ir tikai dažas no komandu īstenotajām idejām. Visi izstrādātie metodiskie materiāli ir ieteikti ievietošanai DigiKlase.lv.

Saskaņā ar komisijas lēmumu tika apbalvotas komandas, kuras attīstījušas inovatīvākās pedagoģijas idejas un izstrādājušas labākos metodiskos materiālus. Stipendiju fonds ir 6500 EUR, kas tika sadalīts starp visām programmu veiksmīgi beigušajām komandām.

Latvijas Universitātes Inovāciju centrs LUMIC saka lielu paldies LU PPMF, programmas dalībniekiem un visiem iesaistītajiem programmas veidošanā un darbībā.

 

Pasākums tiek organizēts ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu.