Mācību centrs “Baltijas Datoru Akadēmija”, Tet un Latvijas Universitāte (LU), organizē hakatonu “Recharge online”, kura mērķis ir rast risinājumus attālinātā darba, mācību  un izdegšanas problēmjautājumiem. Uzvarētāju komanda balvā saņems iespēju mācīties centrā “Batijas Datoru Akadēmija”, kāda no komandām iegūs arī SIA Tet simpātiju balvu.

Šajā tehnoloģiju maratonā aicinām pieteikties ikvienu Latvijas augstāko izglītības iestāžu studentu. Lai varētu piedalīties hakatonā, līdz 8. oktobrim jāaizpilda pieteikuma anketa vietnē hakatons.bda.lv.

Komandu darbu vērtēs kompetenta žūrija, kuras sastāvā būs mācību centra “Baltijas Datoru Akadēmija”, SIA Tet un LU pārstāvji.

Hakatons ir tehnoloģiju maratons jeb pasākums, kas ilgst 48 stundas, un tā mērķis ir radīt jaunas komandas un unikālus tehnoloģiskus risinājumus hakatona problēmjautājumu risināšanai. Hakatons “Recharge online” norisināsies no 15. līdz 17. oktobrim tiešsaistē. Tajā iesaistītie studenti risinās izaicinājumus, kas radušies vai, iespējams, radīsies attālinātā darba vai mācību rezultātā. Komandu uzdevums būs meklēt un piedāvāt attālinātās dzīves uzlabošanas iespējas, piedāvājot inovatīvu produktu, risinājumu vai prototipu. 

Signe Bāliņa, LU Inovāciju centra LUMIC vadītāja: “Pielāgošanās mūsdienu digitālajai pasaulei nāk ar saviem izaicinājumiem un iespējām – mācības virtuālajā vidē gūst arvien lielāku popularitāti un plašāku skatījumu uz to, ko cilvēks spēj dot un iegūt, neizejot no mājām. Tajā pašā laikā šobrīd izplatīta problēma ir digitālais nogurums, tādēļ svarīgi padomāt par labbūtību un inovatīviem risinājumiem, kas veicina produktivitāti, kā arī palīdz izmantot laikmeta sniegtās iespējas sev  un pasaulei par labu,” uzsver profesore

Anda Mūrniece, SIA Tet Vides pieredzes vadītāja pauž: “Mūsu jaunais darba organizācijas veids, kas apvieno sevī gan darbu birojā, gan attālināti, ir papildinājis mūsu ikdienu gan ar iespējām, gan izaicinājumiem, kopumā mūsu ikdienu veidojot krāsaināku un iespējām bagātāku. Lielai daļai no mums ir iespēja dzīvot daudz lielākā brīvībā – strādāt no jebkuras vietas Latvijā un nu jau arī pasaulē. Laiku, ko kādreiz pavadījām ceļā uz biroja telpām, nu varam pavadīt ar tuviniekiem, rīta pastaigās vai gluži vienkārši – vairāk stundas veltot atpūtai! Tajā pašā laikā šī brīvība nes līdzi daudz lielāku atbildību – atbildēt katram pašam par savu pašdisciplīnu, pašorganizētību, izaugsmi un augstu darba sniegumu! Arī organizācija ir savu izaicinājumu priekšā – kā nodrošināt nemainīgi augstu kolēģu piesaisti komandai, uzņēmumam, kā veicināt iesaisti, kā būt drošiem, ka tiek sasniegti nemainīgi augsti rezultāti, kā veicināt neformālo komunikāciju un kā nodrošināt zināšanu pārnesi starp kolēģiem – dalīšanos ar ikdienas atziņām, dalīšanos ar zināšanām, kas gūtas projektos, mācībās, konferencēs.” 

Signe Briķe, mācību centra “Baltijas Datoru Akadēmija” izpilddirektore piebilst: “Aizvadītais pusotrs pandēmijas gads mums iemācījis ļoti daudz, īsā laikā mums visiem bija jāapgūst jaunas zināšanas un prasmes ikdienas darbu veikšanai.  Lai nodrošinātu pilnvērtīgu mācību procesu bija jāpārvar jauni izaicinājumi un jārod jauni inovatīvi risinājumi.  Atskatoties uz iepriekšējo periodu, varam būt pārliecināti, ka pārmaiņas nākotnē notiks straujāk un negaidītāk. Un tas nozīmē, ka mums visiem ātri jāmācās un jāturpina mācīties. Nākotnes mācību risinājumiem un mācību metodēm ir jāveicina mācību dalībnieku iesaiste, pašvadīta mācīšanas, nepieciešamas adaptīvas sistēmas un platformas, kas nodrošina atgriezenisko saiti uzreiz mācību procesā. Aicinām ikvienu studentu piedalīties hakatonā, jo tas ir lielisks veids ne vien kā parādīt savas spējas, bet arī sastapties ar līdzīgi domājošajiem, jo šādi dibinātas attiecības noteikti nesīs augļus arī nākotnes sadarbībā.” 

Inkubatora programma tiek realizēta ar  ERAF līdzfinansētā projekta Nr.1.1.1.3/18/A/007 Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem atbalstu.