Latvijas Universitātes (LU) Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienas pasākumi notiks divas dienas – 23. un 24. septembrī. Tie būs divkārši svētki, jo septembra izskaņā LU atzīmē savu 102. dzimšanas dienu. Vienuviet satiksies mācībspēki, studenti, absolventi un inovāciju interesenti, lai iedvesmotos un izgaismotu jaunākos atklājumus aizraujošā, visiem saprotamā veidā.

Pasākumus apmeklēt klātienē varēs, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu, taču varēs vērot arī tiešraidē. Pēc reģistrācijas uz norādīto e-pasta adresi tiks nosūtīta tiešraides saite. Reģistrācijas anketa. Pasākuma rīkotāji arī vērš uzmanību, ka mainījusies svētku norises vieta – Jauno tehnoloģiju un inovāciju diena notiks Akadēmiskā centra Dabas mājā, kas ir vienas minūtes gājienā no Zinātņu mājas.

“Aicinām doties izpētes ceļojumā, kura laikā būs iespējams gan uzzināt daudz ko jaunu, interesantu un vērtīgu par zinātnes un tehnoloģiju attīstību LU, gan diskutēt ar sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem, gan atpūsties kopā ar draugiem. Noslēgumā visi dalībnieki varēs izdejoties bezmaksas koncertā ar “Carnival Youth”, lai nosvinētu universitātes 102. dzimšanas dienu un kopā satikšanās svētkus,” aicina profesore Signe Bāliņa, LU Inovāciju centra LUMIC vadītāja.

Šogad plānota plaša un interesanta divu dienu programma, 23. un 24. septembrī, ar vadmotīvu Spēja, iespēja – ilgtspējīgas inovācijas. Zināšanu agora, ideju laboratorijas un daudzveidīgas iespējas iesaistīties studentiem, pētniekiem, kā arī ikvienam LU darbiniekam, absolventam un atbalstītājam.

Tāpat pasākumu apmeklētājiem visā pasākumu norises laikā abas dienas būs iespēja piedalīties spēlē “Inovācijām pa pēdām”, kurā ikviens varēs labāk iepazīt LU Akadēmisko centru, kā arī apliecināt savas zināšanas par inovācijām un tehnoloģijām. Līdztekus dalībniekiem tiek piedāvātas ekskursijas uz Dabas mājas jumtu (23. septembrī plkst. 15.00 un 16.00, 24. septembrī plkst. 15.00 un 16.00.), kurām var pieteikties šeit.

23. septembrī Zināšanu agorā pētnieki dalīsies ar saviem jaunākajiem pētījumiem, bet studenti strādās pie inovatīvām idejām īpašā Ideju laboratorijā. Vakars noslēgsies ar Radio NABA raidījumu “Zinātnes vārdā” kopā ar profesoru Ivaru Austeru, kuru varēs skatīties un klausīties arī klātienē.

24. septembrī zinātnieki turpinās prezentēt savus pētījumus, bet studenti uzstāsies ar jau reāliem risinājumiem ilgtspējīgai un viedai universitātei. Studentu prezentācijas vērtēs kompetenta žūrija.

Svētku izskaņā visu apmeklētāju uzmanība būs pievērsta diskusijai, kurā piedalīsies LU absolventi, kas ar saviem sasniegumiem karjerā iemantojuši atpazīstamību Latvijā un pasaulē. Par sabiedrībā aktuālām tēmām diskutēs divu olimpisko spēļu sudraba medaļu ieguvējs, deviņkārtējs pasaules kausa izcīņas uzvarētājs, kā arī seškārtējs pasaules un vienpadsmitkārtējs Eiropas čempions, skeletonists Martins Dukurs, grupas "Prāta vētra" menedžmenta vadītāja un TV3 raidījuma "X faktors" žūrijas locekle un mentore Aija Auškāpa, Londonas Universitātes koledžas asociētais profesors starptautiskajās publiskajās tiesībās un ANO Starptautisko tiesību komisijas kandidāts Dr. Mārtiņš Paparinskis un uzņēmējs, investīciju baņķieris, vadošā korporatīvo finanšu uzņēmuma Baltijā Prudentia dibinātājs, bijušais "Swedbank" dibinātājs un prezidents Ģirts Rungainis.

Jauno tehnoloģiju un inovāciju diena noslēgsies ar populārās latviešu indī mūzikas grupas "Carnival Youth" uzstāšanos un Radio NABA deju programmu "Spoku kuģis" DJ Šoļa vadībā.

 

Pasākums tiek līdzfinansēts no  Latvijas Universitātes ERAF projekta Nr.1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem”.