Tev ir sapnis par sava biznesa attīstīšanu? Vēlies uzzināt, kas ir veiksmīga uzņēmuma pamatā? Jaunajā Latvijas Universitātes (LU) Biznesa inkubatora programmā “Start Smart” studentiem būs iespēja dzirdēt vērtīgus padomus no veiksmīgiem uzņēmumu vadītājiem un piedalīties profesionāļu praktiskajās nodarbībās.

“Palikušas tikai septiņas dienas līdz uzņemšanas noslēgumam. Laiks sarosīties un pieteikt savu dalību! Tā ir unikāla iespēja iepazīt jaunus cilvēkus un kopīgiem spēkiem radīt risinājumu biznesa idejai. Par komandu nav jāsatraucas, to palīdzēs izveidot mentori,” aicina LU Biznesa inkubatora vadītāja Māra Birzniece.

Paredzēts, ja ideja būs veiksmīga, komanda varēs startēt Biznesa inkubatora rudens uzsaukumā, kurā varēs cīnīties par ļoti vērtīgām balvām. Programma “StartSmart” ir kā atspēriens un starts jaunam un aizraujošam dzīves posmam – studijām un savas idejas realizācijas turpināšanai. Ikvienam, kurš pabeigs programmu, būs iespēja rudenī saņemt vēl lielāku atbalstu – ne tikai pasniedzēju un mentoru veidā, bet arī finansiālā.

Programma sākas tieši pirms studiju uzsākšanas – no 24. augusta līdz 2. septembrim. Aizpildīt pieteikuma formu var līdz 22. augustam šeit: http://bit.ly/startsmart_bi

10 dienu intensīvā programmā ikvienu sagaida dažādas nodarbības ar zinošiem nozaru pārstāvjiem un uzņēmējiem, savstarpējas tikšanās gan ar saviem komandas biedriem, gan ar citām komandām, kā arī programmas noslēgumā iespēja savu padarīto prezentēt pārējiem.

Nodarbības vadīs profesionāļi ar ilggadēju pieredzi. Programmā viesosies uzņēmējs, Enno Ence, kurš dalīsies ar savu zīmolu “MILZU” un “Veggy Crush” uzņēmējdarbības pieredzi. Dizaina konsultants un treneris Kārlis Jonass savā nodarbībā izmantos dažādas dizaina domāšanas tehnikas, kas palīdzēs nonākt pie pārdomātiem idejas risinājumiem. Savukārt pasniedzējs Kārlis Kivlenieks savā nodarbībā stāstīs par Biznesa Modeļa Canva un kā to pielietot biznesa idejas attīstībā. Paredzēti arī citu praktiķu un savas jomas profesionāļu semināri.

Tāpat programmā ietilpst savas idejas prezentēšana, komandu izveide, problēmu un pieņēmumu definēšana, ideācija par risinājumu, lietotāju iegūšana, prezentāciju izveide u.c. Ar studentiem ciešā sadarbībā strādās LU studentu Biznesa inkubatora komanda, kuri atbalstīs un palīdzēs jaunajiem studentiem tikt uz priekšu.

 

Programma StartSmart tiek īstenota, pateicoties ERAF līdzfinansētajam projektam Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem”.