Studentu un jauno profesionāļu biznesa iespēju festivāls Icebreakers'21 šoruden norisināsies jau ceturto reizi – 8. oktobrī. Festivāla pastāvēšanas laikā tas ir kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem starptautiskajiem uzņēmējdarbības notikumiem Latvijā un Baltijas reģionā, piedāvājot plašu programmu jaunajiem biznesa censoņiem. Šogad pasākuma galvenais vadmotīvs būs "Jaunas nākotnes meklējumos", akcentējot nepieciešamību pēc pārmaiņām, inovācijām, attīstības un spēju pielāgoties mūsdienu mainīgajiem apstākļiem.

“Mūsu misija ir palīdzēt atklāt sevī uzņēmēja garu, parādot citu pieredzi, dažādās iespējas un atbalsta instrumentus biznesa ideju attīstībai. Piedāvāt dažādu valstu jauniešiem, jaunajiem uzņēmējiem, akadēmiskajam personālam un pētniekiem platformu, kur vienuviet sadarbojas gan uz uzņēmējdarbību vērsti studenti un jaunie profesionāļi, gan pētnieki ar savām idejām,” uzsver Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatora vadītāja Māra Birzniece.

Centrālais notikums jeb festivāla kulminācija ir Biznesa ideju konkurss, kur studentiem būs iespēja iegūt 10 000 EUR sava biznesa attīstīšanai, prezentējot ideju festivāla ekspertu žūrijai.

Drīzumā tiks izziņota tiešsaistes reģistrēšanās, lai jau laicīgi ieplānotu, iesaistītos un uzzinātu par pasākuma aktivitātēm un detalizētāku programmu. Reģistrēšanās visiem apmeklētājiem ir bez maksas.

Festivāls vienuviet pulcēs studentus, jaunos uzņēmējus, pētniekus, biznesa ekspertus un entuziastus no Baltijas, lai diskutētu par potenciālajām iespējām uzņēmējdarbībā, pieejamajiem atbalsta instrumentiem biznesa uzsākšanai un inovāciju radīšanai. Tādējādi plānots veicināt universitāšu sadarbību, kā arī nodrošināt informāciju studentiem par iespējām veidot ne tikai starpdisciplināras komandas vienas augstskolas ietvaros, bet arī starpaugstskolu komandas, kā arī iespējas izmantot dažādu citu piesaistīto sadarbības partneru infrastruktūru, kas paver daudz plašākas iespējas studentiem viņu inovatīvo projektu realizācijā.

Jāatzīmē, ka 30. jūnijā ar īpašu atklāšanas pasākumu tiks atzīmētas arī 100 dienas dienas līdz “Icebreakers” festivālam. Pasākuma laikā norisināsies universitāšu vadības pārstāvju diskusija par izglītību tuvākajā nākotnē, dizaina domāšanas darbnīca, Baltijas valstu biznesa ideju saspēle un citas aizraujošas aktivitātes.

Festivālu organizē LU studentu Biznesa inkubators sadarbībā ar projekta ieviešanas partneriem Rīgas Tehniskās universitātes Dizaina Fabriku.

Vairāk informācijas un aktualitātes par norisi: https://www.facebook.com/events/1365488473831726

 

Pasākums tiek organizēts ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu.

Saistītais saturs

Jau rīt – diskusijas par nākotnes idejām festivāla “Icebreakers’21” atklāšanas pasākumā
29.06.2021.

Jau rīt – diskusijas par nākotnes idejām festivāla “Icebreakers’21” atklāšanas pasākumā