Ņemot vērā lielo dalībnieku interesi un pozitīvās atsauksmes, 18. februārī Microsoft sadarbībā ar IT uzņēmumiem Accenture un TVG Latvija turpinās aizvadītajā gadā uzsākto Baltijas mēroga lietotņu un programmu izstrādātāju kompetences pilnveidošanas programmu. Tās īstenošanu atbalstīs arī Latvijas Universitātes Inovāciju centrs LUMIC un Microsoft attīstības centrs Igaunijā.

Lietotņu un programmu izstrādātāji ir nozīmīga IT kopienas daļa, kuru darbs ir būtisks priekšnoteikums tehnoloģiju inovācijām un sekmīgai ekonomikas digitālajai transformācijai. Izstrādātāju kompetences pilnveides programmas mērķis ir atbalstīt 80 000 speciālistu lielās lietotņu un programmu izstrādātāju kopienas attīstību Baltijas valstīs, piedāvājot iespēju laika posmā no šī gada februāra līdz jūnijam papildināt zināšanas par mūsdienīgiem risinājumiem mākoņtehnoloģiju vidē gan pieredzējušiem profesionāļiem, gan tiem, kuri studē vai nesen uzsākuši karjeru IT jomā.

“Plašā programmas dalībnieku atsaucība aizvadītajā gadā ir apliecinājums pieprasījumam pēc profesionālo zināšanu un iemaņu pilnveides izstrādātāju kopienā. Esam gandarīti, ka šogad mums talkā nāk spēcīgi partneri, kas snieguši būtisku ieguldījumu, lai programmu padarītu pievilcīgāku pieredzējušiem profesionāļiem un ar tās starpniecību motivētu studentus un jaunos speciālistus izvēlēties perspektīvo izstrādātāja specializāciju,” uzsver Microsoft vadītāja Baltijā Renāte Strazdiņa.

“Šī ir lieliska iespēja apgūt vai papildināt jau esošās IT zināšanas, mācoties no pasaules līmeņa ekspertiem. Šis laiks ir izaicinošs, bet tas arī piedāvā unikālu iespēju – mācīties attālināti no savas dzīvesvietas, ko daudzi cilvēku augsti novērtē un labprāt izmanto. IT vidē pastāv ļoti liela dinamika, nemitīgi top jauni risinājumi. Šogad Accenture jaunajā stratēģijā ir paziņojusi par cloud-first pieeju jeb mākoņpakalpojumus izvērtēt kā TOP prioritāti. Mācībās būs iespējas iepazīties ar Microsoft mākoni Azure. Šobrīd Azure pieder lielākais datorcentru pārklājums pasaulē, un katru gadu tiek būvēti aizvien jauni datu centri. Jau šogad tiks atvērts jaunais datu centrs Zviedrijā, vēlāk arī Polijā, kas arī ir salīdzinoši netālu no Latvijas. Iespējams, tas vēl vairāk palielinās Latvijas izstrādātāju un klientu interesi izvēlēties Microsoft Azure kā platformu saviem IT risinājumiem, kā arī pavērs plašākas iespējas biznesā,” uzsver Accenture Microsoft grupas vadītājs Latvijā Antons Gandzjuks.

“Novērtējot pērnā gada pozitīvo pieredzi, varam apliecināt, ka programma ir lielisks ieguldījums Baltijas izstrādātāju kopienas veidošanā, jo sniedz iespēju papildināt zināšanas un apmainīties ar pieredzi Baltijas mērogā. Ņemot vērā izstrādātāju nozīmīgo lomu IT risinājumu izstrādes ciklā, šī iniciatīva stiprina visa reģiona konkurētspēju. Pateicoties spēcīgiem partneriem, šogad programma ir kļuvusi vēl jaudīgāka un vērtīgāka,” uzsver TVG Latvija vadītājs Mārtiņš Reimanis.

Profesionāļiem paredzētajā prasmju programmas daļā ietverti ikmēneša meet-up pasākumi, kuros nozares eksperti sniegs padziļinātas zināšanas jaunāko Microsoft tehnoloģiju izmantošanā. Studentiem un jaunajiem speciālistiem ir iespēja papildināt zināšanas un pilnveidot prasmes daudzpusīgās iknedēļas mācību sesijās Latvijas vadošo izstrādātāju pārraudzībā. Programmas noslēgumā jūnijā dalībniekiem būs iespēja iesaistīties hakatonā un pārbaudīt savas zināšanas un profesionālās iemaņas, cīnoties par vērtīgām balvām.

 

Par Microsoft Latvia

Microsoft pārstāvniecība Latvijā dibināta 1999. gadā. 2020. gadā no kompānijas gandrīz 360 partneriem 87 bija zelta un sudraba sertificētie partneri, kuri kopā nodarbina vairākus tūkstošus darbinieku un Latvijas tautsaimniecībā veido vienotu, inovatīvu un ražojošu struktūru ar būtisku kopējo devumu valsts IKP. Microsoft Latvia profesionāļi jau vairāk nekā 20 gadus partneriem nodrošina atbalsta, servisa un risinājumu izstrādes, kā arī mārketinga kampaņas. Jāuzsver, ka Latvijā Microsoft dažādu sabiedrības labuma projektu īstenošanā investējis, ziedojis naudu un programmatūru vairāku desmitu miljonu ASV dolāru apjomā.

Par Microsoft

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) virza digitālo transformāciju mākoņtehnoloģiju un lietu interneta laikmetā. Uzņēmuma misija ir sniegt iespējas ikvienam cilvēkam un ikvienai organizācija uz pasaules sasniegt vairāk.

Papildu informācija:

Kaspars Līcītis, Microsoft Latvia komunikācijas konsultants

Tel.: +371 29660003

E-pasts: kaspars.licitis@mrsgrupa.lv