Jaunas tehnoloģijas un inovācijas ienāk mūsu ikdienā, mainot to. Lai rastu atbildes uz jautājumiem, kā šīs tehnoloģijas un inovācijas mainīs un ietekmēs dzīvi, sākot ar februāri, Latvijas Universitātes Inovāciju centrs LUMIC aicina LU studentus, darbiniekus un citus interesentus reizi mēnesī tiešsaistē pievienoties Inovāciju pēcpusdienām.

Inovāciju pēcpusdienās prof. Signe Bāliņa kopā ar dažādu jomu ekspertiem diskutēs par mūsdienu tehnoloģiju un inovāciju attīstību.

Pirmā Inovāciju pēcpusdiena būs jau 18.februārī plkst. 16.15 tiešsaistē, tajā runāsim par virtuālo asistentu (jeb botu) iespējām šodien un rīt, kā arī par to, ko nozīmē virtuālo asistentu trenēšana.

18. februāra Inovāciju pēcpusdienas viesi - valodu tehnoloģiju uzņēmuma “Tilde” biznesa attīstības vadītājs un mākslīgā intelekta tehnoloģiju evanģēlists Kaspars Kauliņš un tehnoloģiju un izklaides uzņēmuma “Tet” mākslīgā intelekta risinājumu pārdošanas projektu vadītāja un virtuālo asistentu trenere Aļona Rastihina.

Kasparam Kauliņam ir vairāk kā divdesmit gadu starptautiska pieredze biznesa attīstības, personāla vadības un stratēģisko biznesa konsultāciju jomā. Savukārt Aļona Rastihina ir viena no pirmajām virtuālo asistentu trenerēm, un viņas uzdevums ir palīdzēt ieviest gudrus virtuālos asistentus, arī tādus, kas runā latviski.

Pasākumu tiešsaistē būs iespējams vērot šeit.

Pasākums tiek līdzfinansēts no Latvijas Universitātes ERAF projekta Nr.1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem”