Noslēdzoties Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatora trīs mēnešu ilgajai pirms inkubācijas programmai, Demo dienā noskaidrotas sešas labākās komandas, kuras ieguva naudas balvas.  

Trīs mēnešu intensīvais darbs pavasarī uzņemtajām komandām ir noslēdzies ar Demo dienu, kura norisinājās 4. jūnijā.  Pavasara uzsaukumā LU studentu Biznesa inkubatorā dalību uzsāka 20 komandas, kuras, neskatoties uz apkārt valdošo pandēmiju un daudzajiem ierobežojumiem, pierādīja sevi smagā un neatlaidīgā darbā, iesaistoties gan inkubatora rīkotajās aktivitātēs, gan pašiem turpinot darbu pie savu ideju attīstīšanas.

Noslēdzoties trīs mēnešu pirms inkubācijas programmai, Demo dienā piedalījās 12 komandas, kuras attālināti prezentēja savas biznesa idejas, izdarīto un sasniegto, un to, kas vēl jāpaveic. Par to, kurām no komandām piešķirt naudas balvas, lēma kompetenta vērtēšanas komisija, kuras sastāvā bija LU studentu Biznesa inkubatora vadītājs Kārlis Kivlenieks, projekta koordinatore Māra Birzniece, SEB bankas inovāciju vadītājs Kārlis Karolis, Printful komunikāciju projektu vadītāja Kristīne Korņilova un UNIBROKKER INSURANCE & CONSULTING dibinātājs un vadītājs Uldis Dzērve.

No ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” līdzekļiem kopā tika piešķirtas naudas balvas 19 500 EUR apmērā. 1. vietu un 5000 EUR ieguva komanda “Edo”, kuras biznesa ideja ir platformas izveide cilvēkiem ar kunģa un gremošanas sistēmas problēmām, nodrošinot iespēju saņemt gan konsultācijas no dietologiem, gan specializētus diētas plānu attālināti. Tāpat tika piešķirtas divas 2. vietas un 3500 EUR naudas balvas komandām “Bluro Boards” un “Drink’n’Roll”, trīs 3. vietas un 2500 EUR naudas balvas tika piešķirtas komandām “Todayspace”, “Zelta Urķis” un “MyCareerGuru”.

Inkubatorā palikušās komandas turpinās saņemt atbalstu savas biznesa idejas attīstīšanai, piedaloties inkubatora rīkotajās aktivitātēs un tiekoties ar dažādu nozaru ekspertiem.

Brīvās pieteikšanās pirmsinkubatora programma tiek organizēta, lai sniegtu dalībniekiem pamatzināšanas par jaunu biznesa ideju attīstīšanu un to validēšanu. Programmā ir iespēja piedalīties gan, ja studentiem ir sava ideja, kuru tie vēlas attīstīt, gan arī tiem studentiem, kuriem nav savas idejas, jo pēc iespējām var pievienoties kāda cita studenta komandai. Pēc 12 nedēļu nodarbību cikla, dalībniekiem ir iespēja turpināt pilnveidot kompetences un attīstīt savas biznesa idejas deviņu mēnešu programmā.

Balvu fonds Demo dienā tiek nodrošināts pateicoties ERAF līdzfinansētajam projektam Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem”.

LU studentu Biznesa inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. Mecenātu ziedojumus administrē LU fonds.