Latvijas Universitātes un Microsoft inovāciju centrs 13. septembrī svinēja divu gadu pastāvēšanas jubileju. Visi jubilejas viesi piedalījās Ideju laboratorijā, lai radītu idejas, kā mēs dzīvosim 2022. gadā un kā tehnoloģijas ietekmēs mūsu ikdienu – mobilitāti, izglītību un finanšu pakalpojumus.

Inovāciju centrā divu gadu laikā ir norisinājušies vairāk nekā 200 pasākumu – semināri, lekcijas, hakatoni un tīklošanās, kuros kopumā piedalījušies vairāk nekā 5000 apmeklētāju. Nozīmīgākie Inovāciju centra projekti ir platforma publiskā sektora datos balstītu problēmu risināšanai “Datu izaicinājums”, kas ir saņēmis atzinību kā OECD publiskā sektora inovāciju labās prakses piemērs, datu ezera izveide veselības un genoma datu analīzei, kā arī virtuālā asistenta radīšana Cēsu mākslas festivālam. Īpaša nozīme ir izstrādātajai mākslīgā intelekta mācību programmai, kas jau tiek pilotēta, apmācot nākamos pasniedzējus.

 “Ikvienam, kurš vēlas dzīvot labāk, līdz 2022. gadam būs nepieciešams veltīt 101 dienu mācībām, lai apgūtu jaunās, darbam nepieciešamās prasmes, liecina Pasaules ekonomikas foruma dati. Tāpēc īpaši gandarīta esmu par mākslīgā intelekta prasmju mūžizglītības programmu, ko Latvijas Universitātes un Microsoft Inovāciju centrā ikvienam interesentam piedāvās Latvijas Universitāte,” akcentē Inovāciju centra direktore, prof. Signe Bāliņa.

Šogad Inovāciju centrs  sadarbībā ar Emergn uzsāk jaunu programmu  tehnoloģiju izstrādātāju kopienai – vairāku mēnešu laikā notiks mācības, hakatoni un meet-ups, lai attīstītu izstrādātāju prasmes piecos virzienos -  lielie dati un analītika, lietu internets, moderna datu noliktava, mākslīgā intelekta platformas, blokķēdes. “Programmas virsmērķis - apvienot cilvēkus, procesus un tehnoloģijas uz lietotājiem orientētu sistēmu izstrādāšanai,” akcentē Renāte Strazdiņa, Microsoft vadītāja Baltijā. Programma tiks atklāta 23. septembrī, interesanti tai var reģistrēties Inovāciju centra Facebook lapā.

Norādot uz centra panākumiem un lielisko sadarbību, kas inovāciju centrā izveidojusies starp publisko, privāto un akadēmisko sektoru, pasākuma atklāšanā profesors Valdis Segliņš, uzsvēra, ka: “LU nekad nevarētu viena pati izdarīt tik daudz, kā ir iespējams tādās partnerībās, kāda ir izveidojusies Latvijas Universitātes un Microsoft Inovāciju centra ietvaros. Šis ir centrs, kas mainīs sabiedrību un mainīs valsti.”