2023. gada 12.septembrī tiek uzsākta inkubācijas programmas “Starta ekspresis” īstenošana. Divu mēnešu laikā komanda saņems strukturētas norādes, ekspertu un kouča atbalstu savas idejas attīstībai, kā arī finansiālu atbalstu risinājuma izstrādei.

Programmā dalību uzsākušas piecas studentu komandas, kas pētīs problēmjautājumus, definētos vēlamos risinājumus, pētīs esošo tirgus stāvokli, konkurentus un klientus, noteiks biznesa modeli savas idejas potenciālai komercializācijai, sagatavos īssprezentāciju un būs gatavas tālākai idejas attīstībai un/vai prototipa detalizētai izstrādei.

Komanda MoLo Box strādās pie idejas, lai mazinātu jauno māmiņu pēcdzemdību depresijas risku, izstrādājot īpašas kastes ar būtiskākajām lietām jaunajām māmiņām pēcdzemdību periodā.

Laimīgās ir komanda, kas veidos aplikācijas saturu, kas palīdzēs jauniešiem atrast finansiāli izdevīgākos piedāvājumus Rīgas kultūras un izklaides iespēju iepazīšanai.

Zinātne bērniem mērķis ir veidot eksperimentu komplektus bērniem, lai veicinātu Latvijas nākotnes paaudzes zinātkāri un interesi par eksaktajām zinātnēm.

Savukārt Laikmetīgās Modes Duets pierādīs, ka ar radošās domas palīdzību var nevajadzīgo apģērbu padarīt par pievilcīgu garderobes sastāvdaļu, tādējādi mazinot tekstilrūpniecības atkritumu apjomus. 

Modes un tekstila industrijā apģērbu ražošanas materiālu apstrādē lielākoties tiek izmantotas ķīmiskas apstrādes metodes, tāpēc komanda GreenFab pētīs un salīdzinās dabīgo izejmateriālu ilgtspējīgākās un videi draudzīgākās apstrādes iespējas, lai tās izmantotu apģērbu dizainā un to ražošanas procesā, tādējādi radot apģērbu, kas ir maksimāli draudzīgs videi.

Programma tiks īstenota līdz 2023. gada 14.novembrim, kad Demo dienā tiks prezentēts divu mēnešu laikā paveiktais.

Vēlam izturību un izdošanos visām komandām savu mērķu sasniegšanā!

Pasākums tiek organizēts ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu.