Arī šobrīd studenti aktīvi darbojas Latvijas Universitātes (LU) Inovāciju centra LUMIC un sadarbības partneru radītajās programmās, kurās kopā ar komandām tiek strādāts pie dažādām inovatīvām idejām. Kopš 2023. gada marta studentiem ir bijusi iespēja piedalīties piecās programmās, kurās iegūt jaunas zināšanas, realizēt sevi un savas idejas.

Šobrīd LU Inovāciju centrā LUMIC norisinās divas programmas – “Zinātnes komunikācija II” un “Iestūrē vēsturē”. Inovāciju programma “Zinātnes komunikācija II” ir lielisks atspēriena punkts studentiem, kas jau ir iesaistīti kādā pētnieciskajā darbībā, kuri interesējas, kā publicēt un virzīt tālāk savu ideju. Komandas rada idejas, kā par šiem pētījumiem veiksmīgāk komunicēt ar sabiedrību, kā arī tiek veidots komunikācijas plāns sava vai izvēlētā pētījuma popularizēšanai.

Nesen atklātajā programmā “Iestūrē vēsturē”, studenti attīsta idejas par to, kā skaidrot sabiedrībai vēstures atstātā mantojuma nozīmi, veic vēstures faktu izvērtējumu, meklē risinājumus sabiedrības zināšanu nostiprināšanai par politikas un vēstures norisēm, kā arī pēta vēstures sasaisti ar IT tehnoloģijām.

Šajā pavasarī noslēdzās inkubācijas programma “Vides inovāciju ģenerators”, kurā studenti radīja inovatīvus risinājumus izvēlētajām vides problēmām un cīnijās par finansējumu tālākai vides idejas attīstībai, prototipēšanai, testēšanai un programma “Zinātnes komunikācija”, kuras laikā tika radītas inovatīvas idejas, kā par pētījumiem veiksmīgāk komunicēt ar sabiedrību – studentiem bija iespēja uzzināt kā veidot viegli saprotamu komunikāciju ar sabiedrību par zinātni un zinātniskiem pētījumiem.

Noslēdzoties arī inkubācijas programmai “Skolotāja kurpēs II”, 36 studenti ir apguvuši pedagoģisko zināšanu un prasmju pamatus un nokārtojuši LU PPMF kursu “Mācību procesa metodika”, kas nodrošina nepieciešamo pedagoģisko izglītību, lai uzsāktu skolotāja darba gaitas.

LU Inovāciju centra LUMIC sadarbības partneris SIA Green Industry Innovation Center Universitāšu inkubators UniLab marta vidū uzsāka inkubācijas ciklu, kurā šobrīd notiek apmācības un sesijas, un komandas joprojām strādā pie savu zinātņietilpīgu ideju attīstīšanas.

Pasākums tiek organizēts ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstam