Latvijas Universitātes (LU) Inovāciju centra LUMIC četru mēnešu inkubācijas programmas “Vides inovāciju ģenerators”, pirmās vietas ieguvēju komanda “SkinFuture”, tās dalībnieces Aiga Salmiņa un Demija Pleša, saņēma 2000 EUR stipendiju. Komanda piedāvāja videi un ādai nekaitīgus dabīgo filtru saules aizsarglīdzekļus, kas atšķiras no citiem ar to, ka tā pamatsastāvdaļa ir māla minerālupolifenolu kompozitmateriāls, kas nodrošina ne tikai aizsardzību pret UV starojumu, bet arī antiradikālās un pretnovecošanās īpašības, padarot produktus par multifunkcionālu risinājumu.

Ātri un spontāni

Pieteikšās “Vides inovāciju ģeneratoram” notika pavisam spontāni, lēmums tika pieņemts ļoti ātri, jo kā komanda esam salīdzinoši jauna. Iepazināmies viena ar otru tikai pāris nedēļas pirms šīs programmas izsludināšanas, un sapratām, ka abām ir kopīgi sapņi un mērķi radīt videi un cilvēkam draudzīgus kosmētikiskos līdzekļus. Pašu uzaicinājumu par iespēju piedalīties saņēmām no LU ĢZZF vadošās pētnieces Rūtas Ozolas-Davidānes, kura Aigu zināja jau vairākus gadus, jo Rūta ir Aigas promocijas darba vadītāja un kopā viņas piedalījušās vairākos projektos. Mūsu ideja bija tik tikko radusies, kā arī abas esam diezgan impulsīvas un mums patīk mesties iekšā dažādos piedzīvojumus, lai izaicinātu sevi un iegūtu jaunu pieredzi, tāpēc sapratām, ka šis būtu lielisks pirmais solis, lai mūsu ideja taptu realizējama.

Iespēja pilnveidot un popularizēt savu ideju

Mēs ļoti novērtējam iespēju piedalīties šajā programmā un to, ka tā ir pavērusi jaunas iespējas turpmāko mērķu sasniegšanai. Labākais ieguvums bija iespēja pilnveidot un popularizēt savu ideju, iegūt ļoti vērtīgas zināšanas no jomas speciālistiem un augt gan personīgi, gan kā komandai. Savukārt viens no grūtākajiem izaicinājumiem programmas ietvaros bija laika menedžments, sabalansēt savus jau esošos pienākumus ar programmā veicamajiem uzdevumiem.

Kopīgie mērķi komandas panākumu atslēga

Galvenā komandas panākuma atslēga ir vienošanās par kopīgo mērķi, ko vēlaties sasniegt un uzticības veidošana. Uzsākot dalību programmā bijām pazīstamas tikai divas nedēļas, taču šo četru mēnešu laikā esam kļuvušas ne tikai par lielisku komandu, bet arī par ļoti labām draudzenēm, kas viena otru spēj atbalstīt un motivēt, lai sasniegtu mūsu kopējo mērķi.

Darīt visu uz 100%

Finansējums jau sākumā mums deva lielu motivāciju darīt visu uz 100% un sasniegt augstāko iespējamo rezultātu programmas ietvaros, lai mums kā komandai izdodas uzvarēt. Esam ļoti priecīgas par iegūto finansējumu, kas ļaus mums sākt testēt kompozitmateriālu laboratorijas apstākļos un pavirzīties uz priekšu idejas attīstībā.

Drosme uzdrīkstēties un izaicināt sevi

Domājam, ka viena no svarīgākajām īpašībām ir drosme uzdrīkstēties un izaicināt sevi, nenobīstoties no nezināmā. Protams, ka sākumā ir jūtama nedrošība un nepārliecinātība par to, vai to spēsim, vai varēsim apvienot ar paralēlajiem darbiņiem, vai mēs neizgāzīsimies un citas reālistiskas domas, bet šādos brīžos nevajag domāt kā būtu, ja būtu, bet tomēr riskēt un piedalīties. Nekas nav neiespējams, visu var izdarīt, ja vien pietiekami to vēlas un zina, kur atrast palīdzību brīžos, kad pats škietami netiec galā.

Cilvēki, kurus iepazīsti, arī turpmāk būs gatavi Tev palīdzēt

Noteikti iesakām ikvienam, kam ir zinātniski ietilpīga biznesa ideja piedalīties šajā programmā. Piedaloties Jūs iegūsiet lielisku iespēju iegūt jaunus zināšanas, pieredzi, pārbaudīsiet savas idejas potenciālu un aktualitāti. Mūsuprāt, viens no lielākajiem ieguvumiem šīs programmas ietvaros ir cilvēki, kurus iepazīstat, kas arī turpmāk Tev būs gatavi palīdzēt.

Tikai darot mēs varam iegūt to, ko vēlamies

Viena no foršākajām atmiņām un viennozīmīgi ļoti vērtīgs ieguvums bija intervija ar “LABREINS” vadītāju Līgu Bruniņu. Līga ir ķīmiķe, uzņēmuma “Labrains” līdzīpašniece un kosmētikas zīmola radītāja”. Intervijas laikā noskaidrojām, kas ir jāņem vērā sava zīmola izveidē un kas ir svarīgākais produkta izveidei tieši kosmētikas industrijā. Kāds bija Līgas ceļš, lai sapnis par produktu īstenotos reālā produktā, kādas bija lielākās grūtības un cik viegli ir būt uzņēmumam, kurš savu filozofiju balsta uz videi draudzīgu produktu ražošanu? Runājām par to, kā ir būt sievietei biznesā, kā iemācīties sabalansēt savu sapņus profesionālajā jomā un privātajā dzīvē. Intervija mums pavēra jaunu perspektīvu un iedvesmoja tiekties pēc saviem mērķiem, neatlaidīgi strādājot pie savas idejas ik dienu. Nebaidies un dari! Tev viss izdosies! Jo tikai darot mēs varam iegūt to, ko vēlamies

 

Pasākums tiek organizēts ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu.