Lai veicinātu pedagoģijas inovāciju idejas skolās, Latvijas Universitātes (LU) Inovāciju centrs LUMIC studentiem piedāvā unikālu iespēju iegūt skolotāja pieredzi eksaktajos mācību priekšmetos. Programmai “Skolotāju kurpēs” aicināti pieteikties augstskolu un koledžu audzēkņi, kuri gatavi izmēģināt savus spēkus pedagoģijā.

Aicināts piedalīties jebkurš LU un citu Latvijas augstākās izglītības iestāžu students. Programmas ietvaros studentu komandas izstrādās mācību moduļus un attīstīs pedagoģijas ideju inovācijas par izvēlētajām tēmām STEM mācību priekšmetos – fizika, ķīmija, matemātika, bioloģija, informātika un datorika. Dalībnieki var reģistrēties, aizpildot tiešsaistes pieteikuma formu līdz 10. martam.

Reģistrācijas anketu var aizpildīt šeit.

Programmas dalībniekiem stipendijas apmērs būs 200 eiro mēnesī. Līdztekus tam studentiem tiks piedāvāts pieredzējušā mentora atbalsts no skolas un universitātes puses. Tāpat, lai gūtu kvalificētas zināšanas, paredzēts studiju kurss “Mācību procesa metodika” LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē (LU PPMF).

“Skolotāja profesija lielā mērā ir kā dzīves aicinājums, tādēļ šī programma ir lieliska iespēja ļauties izaicinājumam un kaut uz brīdi iekāpt “skolotāja kurpēs”, lai pārliecinātos par savām spējām. Tā ir arī iespēja pārbaudīt jaunas un inovatīvas mācību idejas Latvijas skolās, un varbūt tieši šī būs tā programmas, kas pārliecinās – gribu būt skolotājs, jo jauni un motivēti skolotāji mums visiem ir tik nepieciešami,” uzsver LU Inovāciju centra LUMIC vadītāja, profesore Signe Bāliņa.

Dalībnieku ieguvumus apliecina arī profesore, LU PPMF dekāne  Linda Daniela: “Iespēja iejusties skolotāja lomā, apgūt zināšanas pedagoģijā, iemācīties izmantot interaktīvas mācību metodes un vēlme aizraut skolēnus var izveidot nākotnes karjeras pamatu studentiem un veicināt jaunu topošo profesionāļu ienākšanu izglītības jomā. Trīs mēnešu programmā students būs pabeidzis virtuālo praksi kādā no Latvijas skolām un attīstījis inovatīvas mācīšanas un mācīšanās spējas.”

Rezultātā studentu komanda kopā ar mentoriem būs izstrādājusi mācību moduļus par izvēlētajām tēmām savās specialitātēs jeb mācību priekšmetos. Aptvertas būs tik tēmas, cik studentu ir komandā. Katram tematam ir divi apakštemati, kopumā: divas klases stundas, divi praktiskie darbi un divi kontroldarbi.

Programmas nolikums šeit. Grozījumi šeit. "Skolotāju kurpēs" programma šeit.

Pasākums tiek organizēts ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu.

Related Content

Iekāpjot skolotāju kurpēs, īsteno sapni par ideālo mācību stundu
17.06.2022

Iekāpjot skolotāju kurpēs, īsteno sapni par ideālo mācību stundu