14. septembrī kvartālā Jaunā Teika, notiks interaktīva diskusija “Pilsētu nākotne jauniešu acīm”. Tajā Latvijā aktīvi pilsētvides veidotāji zem un virs 30 gadu sliekšņa, vadīs sarunu un kopā meklēs iespējas, kā padarīt mūsu pilsētas saistošas jauniešiem un, kā rosināt viņu iesaisti to attīstībā.


Dažu pēdējo gadu laikā politikas veidotāji, uzņēmēji, mārketinga u.c. speciālisti ir nomainījuši savu interesi par “mileniāļiem” uz Z paaudzi, kas diktē tehnoloģiju patēriņu, ienes pilsētā jaunus paradumus kas lēnām, bet pārliecinoši sāk noteikt dienaskārtību mūsu pilsētās. Jaunieši ir noraizējušies par vides kvalitātes jautājumiem un aktīvi cenšas līdzsvarot savas ikdienas dzīves izaicinājumus ar vēlmi virzīt pārmaiņas sabiedrībā. To sakot, pastāv jautājums vai un kādā veidā jaunieši ir gatavi piedalīties pilsētu attīstībā un ja tā, vai viņiem ir šādas iespējas?
 
Diskusija “Pilsētu nākotne jauniešu acīm” aicina iedvesmoties no jaunajiem ekspertiem un uzņēmējiem, kas cīnās par zaļākām, ērtākām un dinamiskākām pilsētām. Uzzināt, ko citu paaudžu pārstāvji dara, lai pielāgotu pilsētas jauniešu interesēm, kā arī, noskaidrot kādas ir to  attīstības iespējas pilsētu izaugsmē. Uzzini vairāk: fb.me/e/2d3mJl8bx
 
Par jauniešu izaicinājumiem un iespējām runās Rīgas domes pilsētas attīstības departamenta pārstāvis Valts Murāns. Viņam pievienosies arī TV raidījumu vadītāja, modele un divu bērnu mamma, Māra Sleja, kā arī Tallinas kvartāla, Free Riga un Dzīves kvalitātes dizaina institūta pārstāvis, Mārcis Rubenis Sakalovkis un jaunuzņēmuma OX Drive līdz dibinātājs, Kristiāns Karlsons. Diskusiju moderēs Accenture Baltics inovāciju projektu vadītājs un izstrādātājs, Latvijas Universitātes Medicīnas tehnoloģiju projektu studijas LU DF LAB projektu vadītājs.
un Radio NABA ētera personība, Kaspars Eglītis.
 
Pasākums norisināsies 14. septembrī no pulksten 18:00, Rīgā, Jaunajā Teikā, ēkā Fantadroms. Diskusijai sekos brīvas sarunas pie uzkodām, nepiespiestā gaisotnē.  
 
“Pilsētu nākotne jauniešu acīm” ir nu jau sestā Accenture Baltics un inovāciju kustības VEFRESH, organizētā “Open Innovation Meetup” diskusija par aktuāliem izaicinājumiem pilsētvidē ar mērķi veicināt konstruktīvas pārmaiņas tajā. “Open innovation meetup” ir pasākumu sērijas, kurās dažādu nozaru pārstāvji tiek aicināti dalīties savā pieredzē inovāciju veidošanas procesā, sākot no ideju izstrādes līdz risinājumu testēšanai un ieviešanai. Pasākumos notiek atvērta viedokļu apmaiņa un savos pieredzes stāstos līdz šim dalījušies arhitekti, jaunuzņēmumu dibinātāji, dizaineri, inovāciju vadītāji, reklāmas speciālisti, pašvaldību darbinieki, programmētāji, bioētikas pētnieki, juristi un vairāki citi.