Noslēdzoties Latvijas Universitātes (LU) Biznesa inkubatora pirmsinkubācijas programmai, galveno balvu ieguvusi komanda, kura 16 nedēļu laikā izstrādājusi prototipu relaksējošai skaņu aplikācijai.

Pavasara programmā savas biznesa idejas attīstīja kopumā septiņas komandas, kuras programmas noslēgumā prezentēja savu paveikto komisijai un cīnījās par naudas balvām.

3500 EUR naudas balvu ieguvusi komanda “Mi-Coo”, kuras ideja ir veidot skaņas aplikāciju no kokles skaņām, ietverot kā praktiskos uzdevumus darbam ar emocijām un stresa menedžmentu, tā iespēju radīt savu skaņu vizītkarti. Kā min komandas pārstāve Laima Jansone: “Šajā programmā ieguvām daudz jaunu zināšanu, kas noderēs arī turpmāk. Tagad mērķis ir piesaistīt investīcijas tālākai produkta izstrādei.”

2500 EUR naudas balvu ieguvusi komanda “Airpage”, kura jau programmas pirmajā posmā (8 nedēļās) uzrādīja labus rezultātus un bija šī posma uzvarētāja. Komanda šobrīd ir prototipa izstrādes stadijā un tās mērķis ir izveidot vides monitoru, kurš nolasītu dažādus mērījumus (temperatūru, relatīvo mitrumu, CO2 līmeni, metānu, dažādus organiskos savienojumus u.c.), ar kuru palīdzību uzturēt optimālus un veselīgus apstākļus labākai dzīvei. "Pēc produkta izstrādes mūsu tālākie mērķi ir sākt to reāli pārdot un kļūt par nākamo Latvijas vienradzi," min komandas pārstāvis Kārlis Valainis.

Programmas laikā komandām tika piedāvātas praktiskas nodarbības biznesa idejas izstrādē, komandu tīklošanās, tikšanās ar mentoriem, kā arī finansiāls atbalsts prototipa izstrādei un stipendijas aktīvākajiem studentiem.

Programmas dalībnieku vidū bija studenti no Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes un Rīgas Biznesa skolas. Uzvarētāju vidū ir studenti un absolventi no Latvijas Universitātes Teoloģijas, Datorikas, Humanitāro zinātņu un Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātēm.

Programma tiek organizēta ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu.

Par inkubatoru 

Inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. LU Biznesa ideju fondu atbalsta Latvijas un ārzemju uzņēmumi un privātpersonas, kuru vidū ir Džons Medveckis, Driehaus ģimene, LMT Retail&Logistics, Inbox.lv, Accenture Baltics, Luminor Latvija, Evita Lune, Aija Lāce u.c. Mecenātu ieguldījumus LU Biznesa ideju fondā administrē Latvijas Universitātes fonds, kas ir respektabla filantropijas organizācija un rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes, sporta un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.