Latvijas augstskolu studenti un skolēni aicināti piedalīties pasākumā “Orientēšanās Pārdaugavā”, kuru šo sestdien, 23. aprīlī, organizē Latvijas Universitātes (LU) Inovāciju centrs LUMIC sadarbībā ar Zemessardzes Studentu bataljonu.

“Šis pasākums ļaus iepazīt Zemessardzi, militāro aprīkojumu, kā arī rast atbildes uz interesējošiem jautājumiem pirms lielās izšķiršanās kļūt par zemessargu. Zemessardzē var iegūt gan fizisku, gan morālu rūdījumu, kas būs nenovērtējams arī pēc studiju gadiem. Tā ir iespēja savu iespēju robežu izaicināšanai, kā arī iegūt jaunus draugus,” profesore Signe Bāliņa, LU Inovāciju centra LUMIC vadītāja.

Pasākuma mērķis ir informēt skolēnus, kā arī  LU un citu augstskolu studentus par karjeras, fiziskas attīstības un finansiālajām iespējām Zemessardzē. Dalībniekus sagaida bagātīga un aktīva dienas programma – Studentu bataljona bāzes un aprīkojuma apskate, lekcija par studentiem pieejamajām priekšrocībām, kā arī orientēšanās pasākums Pārdaugavā. Dalībniekiem būs arī iespēja izmēģināt šaušanu ar Airsoft ieročiem

Pieteikšanās forma: https://forms.office.com/r/165Y57dvsw  

Pasākuma programma:

10:30

10:40

Ierašanās Zemessardzes Studentu bataljonā Vienības gatvē 56 (Rīga). Līdzi jābūt personu apliecinošam dokumentam!

10:40 11:30

Ekskursija pa bataljonu, militārā aprīkojuma apskate.

11:30 13:00

Studentu bataljona lekcija par pieejamajām priekšrocībām Zemessardzē.

13:10 16:00

Orientēšanās spēle Pārdaugavas apkārtnē. Atrodi vajadzīgos objektus un nofotografējies pie tiem.

16:00

Finišs pie LU Zinātņu mājas. Apbalvošana.


Pasākums tiek organizēts ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu.