Tuvojas gada gaidītākais pasākums – Jauno tehnoloģiju un inovāciju diena 2021. Latvijas Universitāte (LU) aicina iedvesmoties pārmaiņām kopā, vienlaikus atzīmējot arī Alma mater 102. dzimšanas dienu.

“Šogad plānota plaša un interesanta divu dienu programma, 23. un 24. septembrī, ar vadmotīvu Spēja, iespēja – ilgtspējīgas inovācijas. Zināšanu agora, ideju laboratorijas un daudzveidīgas iespējas iesaistīties studentiem, pētniekiem, kā arī ikvienam LU darbiniekam, absolventam un atbalstītājam. Iedvesmosimies jaunām idejām un inovācijām, dalīsimies ar savām atziņām, pētījumiem, veikumiem un sasniegumiem,” aicina profesore Signe Bāliņa, LU Inovāciju centra LUMIC vadītāja.

Ar plašāku programmu var iepazīties šeit: https://www.tehnologijudiena.lu.lv/ Pasākums plānots Zinātņu mājā klātienē (tik daudz dalībnieku, cik atļaus epidemioloģiskā situācija) un paralēli tiešsaistē, lai tajā varētu piedalīties lielāks interesentu skaits.

Viena no pasākuma aktivitātēm būs Zināšanu agora, sniedzot iespēju pētniekiem pastāstīt par saviem sasniegumiem, kā arī studentiem prezentēt savas inovatīvās idejas, kas tapušas līdzšinējās sezonas hakatonos, inkubatoros un ideju laboratorijās. Šogad prezentāciju tēmas tiks dalītas četrās sadaļās: 1) dabaszinātnes, 2) humanitārās un mākslas zinātnes, 3) sociālās zinātnes un 4) medicīnas un veselības zinātnes. Interesenti var pieteikties līdz 12. septembrim, aizpildot pieteikuma anketu: https://forms.office.com/r/NuFsrG0pWy .

Pasākums dos iespēju arī absolventiem parādīt, ko viņi ir sasnieguši, kā ir pierādījuši sevi zinātnē, mākslā un citās nozarēs. Tāpat notiks ideju laboratorija, kurā studenti risinās LU svarīgas problēmsituācijas.

Savukārt 24. septembrī dienas noslēgumā plānots 102. jubilejas vakars – ar sarunām, mūziku un dejām. Notiks diskusija ar LU absolventiem – Latvijā populārām personībām, kas savā karjerā sasniegušas virsotnes un ir atpazīstamas arī pasaulē. Diskusijai sekos mūzika un dejas ar grupu “Carnival Youth”.

Jāatzīmē, ka Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienas notiks jau trešo reizi un tās mērķis ir parādīt jaunākos atklājumus tehnoloģijās un zinātnē aizraujošā, visiem saprotamā veidā, tādējādi veicinot sabiedrības izpratni un interesi par studijām, pētniecību un inovācijām.

Video aicinājumi

Pasākums tiek organizēts ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu.