Projekta KC-PI-2017/102 “Uz genoma un veselības datiem balstītas vēža prognozēšanas infrastruktūras izveide” laikā tika veikta uzlabojumu pārnese uz bāzes infrastruktūras šablonu no pieredzes, kas iegūta pētniecības projekta VPP "COVID-19 saistīto paraugu biobankas un asociēto datu integrētās platformas izveide Latvijā" produkcijas ieviešanas laikā.

Tika veikta izstrādātās infrastruktūras izmantošana pētniecības projektā VPP "COVID-19 saistīto paraugu biobankas un asociēto datu integrētās platformas izveide Latvijā". Infrastruktūras uzdevums šajā projektā bija, nodrošināt pētniecības datu transformāciju un kombināciju, kā arī nodrošināt aktīvu datu uzraudzību un transportēšanu starp projektā izmantotiem informācijas tehnoloģijas risinājumiem.

Tiek uzsākta izstrādātās datu ezera infrastruktūras izmantošana pētniecības projektā  "Uz lielajiem datiem balstītas plaušu vēža riska izvērtēšana, agrīnas diagnostikas un prognozēšanas metodes izstrāde", kuras ietvaros tiks uzstādīta infrastruktūras instance un pielāgota pētniecības projekta vajadzībām. Ir paredzēts nodrošināt pētniecības datu transformāciju un kombināciju izmantojot mērogojamas darbaplūsmas, kā arī nepieciešamības gadījumā tiks izmantotas ģenētisko datu analīzes un mašīnmācīšanās komponentes iegūto pētniecības datu analīzei.