Projekta KC-PI-2017/102 “Uz genoma un veselības datiem balstītas vēža prognozēšanas infrastruktūras izveide” laikā izstrādātā infrastruktūra tiek izmantota pētniecības projektā "COVID-19 saistīto paraugu biobankas un asociēto datu integrētās platformas izveide Latvijā".

Latvijas Universitātes pētnieki kopā ar APP Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centru un citiem zinātniskiem partneriem veiksmīgi iesaistās  Izglītības un zinātnes ministrijas finansētas valsts pētījumu programmas “Covid-19 seku mazināšanai” atbalstītā projektā “Vienota COVID-19 pētniecības datu informācijas sistēma”.

VPP pētniecības projekts "COVID-19 saistīto paraugu biobankas un asociēto datu integrētās platformas izveide Latvijā", tiek izmantots infrastruktūras testēšanai, kā no funkcionālā tā no lietojamības un mērogojamības skatpunktiem. Šī testa rezultātā tiek risinātas reāli datu iegūšanas, transformācijas un apstrādes uzdevumi, kas ļauj izvērtēt infrastruktūras elementu vājās un stiprās puses.

Izveidotā pētniecības datu informācijas sistēma nodrošina pilnvērtīgu attālinātu pētnieka darba vietu klīnisko un analītisko datu analīzei – datu izgūšanai, integrācijai ar citām datu kopām, vizualizācijai, kā arī primārajai un sekundārajai ģenētisko datu analīzei.