Ar 18. februāri Latvijas Universitātes Inovāciju centrs uzsāk jaunu pasākumu ciklu - Inovāciju pēcpusdienas, kas notiek LU Studentu inovāciju grantu projekta ietvaros. Inovāciju pēcpusdienās  tiks diskutēts par tiem jaunumiem inovāciju jomā, kas aizvien straujāk ienāk mūsu ikdienā, prasot no mums aizvien jaunas zināšanas, izpratni un iemaņas.

Pirmā Inovāciju pēcpusdiena sniedza interesentiem ieskatu tajā, kas ir virtuālie asistenti jeb čatboti. Diskusijā  piedalījās  LU rektora padomniece prof. Signe Bāliņa un IT jomas tehnoloģiju eksperti – Kaspars Kauliņš, “Tildes” biznesa attīstības vadītājs un mākslīgā intelekta evanģēlists, un Aļona Rastrihina, “Tet” mākslīgā intelekta risinājumu pārdošanas projektu vadītāja un viena no pirmajām virtuālo asistentu trenerēm Latvijā. Diskusijā tika apspriesti inovatīvākie aspekti virtuālo asistentu darbībā, kā arī tas, ko nozīmē trenēt šādu tehnoloģiju. 

Interesentiem, kas diskusiju nevarēja skatīties tiešraidē, piedāvājam tās ierakstu šeit.

Aicinām visus pievienoties mums nākamajā Inovāciju pēcpusdienā – 18. martā plkst. 16.15, kad diskutēsim par gēnu inženieriju un inovācijām šajā zinātnes jomā.