Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums Accenture ziemas sezonā plāno apmācīt aptuveni 200 cilvēku karjeras sākšanai IT nozarē. Ņemot vērā, ka aizvien vairāk cilvēku no citām jomām vēlas uzsākt karjeru IT jomā, uzņēmums ir atradis veidu, kā palielināt atalgojumu pēc mācībām un prakses laika. Accenture ir LU sadarbības partneris projektā "LU Inovāciju granti studentiem".

Lai aizvien vairāk cilvēku varētu uzsākt karjeru IT nozarē, Accenture 2020. gada sākumā par 68% palielināja atlīdzības apmēru prakses laikā, bet šogad rudenī ir sperts nākamais solis un par 15% ir palielināts atalgojums, ko cilvēks saņems pēc veiksmīgi pabeigtām mācībām un prakses. Tādējādi bruto darba samaksa mēnesī cilvēkam, uzsākot karjeru IT jomā (bez iepriekšējas pieredzes), būs 1100 eiro.

Bootcamp apmācības ir daļa no uzņēmuma personāla atlases programmas, un pēc tām sekmīgākie dalībnieki iegūst sertifikātu un apmaksātu praksi Accenture. Lielākā daļa no praktikantiem kļūst par uzņēmuma darbiniekiem. Mācībās tiek apgūtas IT pamatzināšanas un iemaņas karjeras sākšanai, un tās ir pietuvinātas ikdienas darbam projektos. Mācību laikā dalībnieki apgūst gan praktiskas, gan teorētiskas zināšanas un iemācās strādāt komandā. Apmācības sniedz iespēju strādāt IT nozarē un turpināt darbu starptautiskā uzņēmumā. Mācības ir bezmaksas un ilgs 1–4 nedēļas, atkarībā no izvēlētās apmācību jomas. Visas mācības notiks attālināti pieredzējušu lektoru un mentoru vadībā.

iOS un mobilo risinājumu mācībās, kas notiks darba dienu pēcpusdienās, būs iespēja iepazīties ar rīkiem, tehnoloģijām un UX dizaina principiem, lai vēlāk veidotu lietotnes iPhone un iPad platformām. DevOps mācībās varēs plašāk uzzināt par DevOps principiem, un to pielietošanu mākoņskaitļošanā. Klientu attiecību pārvaldības sistēmu (CRM) mācībās varēs iepazīties ar Java/Salesforce tehnoloģijām, kā arī iegūt plašāku ieskatu darbā ar dažādām mākoņskaitļošanas platformām. Robotikas procesu automatizēšanas un virtuālo aģentu mācībās iepazīstinās ar mākslīgo intelektu (MI), sniegs ieskatu risinājumos, lai cilvēks pēc mācībām varētu strādāt ar robotiem un MI risinājumiem. Datu pārvaldības un vizualizācijas apmācībās varēs apgūt dažādu rīkus, sākot no datu ieguves līdz analītikas risinājumiem, lai datus pārvērstu lietderīgā informācijā. Oracle jomā būs iespēja plašāk uzzināt par datu bāžu vadības un pārvaldības sistēmām, kā arī apgūt Oracle tehnoloģiju konsultanta iemaņas. Ziemas sezonā ir plānotas arī Java, testēšanas un projektu vadītāja asistenta mācības.

Plašāk informācija par mācību saturu un pieteikšanos: www.bootcamp.lv