Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubators nāk klajā ar jaunu vasaras programmu “StartSmart” LU studentiem, sniedzot vērtīgu pamatu savas idejas realizēšanā un attīstīšanā. Programma sākas tieši pirms studiju uzsākšanas – no 24. augusta līdz 2. septembrim.

“Programma “StartSmart” ir kā atspēriens un starts jaunam un aizraujošam dzīves posmam – studijām un savas idejas realizācijas turpināšanai”, atzīmēja LU studentu Biznesa inkubatora vadītāja Māra Birzniece. Viņa uzsver, ka ikvienam, kurš pabeigs programmu, būs iespēja rudenī saņemt vēl lielāku atbalstu – ne tikai pasniedzēju un mentoru veidā, bet arī finansiālā.

Programmā studenti var nākt ar savu ideju, kuru attīstīt, vai ņemt kādu no piedāvātajām, un iemācīties  pirmos soļus idejas realizēšanā. Aicināti pievienoties studenti no jebkuras LU fakultātes un programmas, lai veidotu starpdisciplināras komandas. 

“StartSmart” ir 10 dienu intensīva programma, kuras laikā ikvienu sagaida dažādas nodarbības ar zinošiem nozaru pārstāvjiem un uzņēmējiem, savstarpējas tikšanās gan ar saviem komandas biedriem, gan ar citām komandām, kā arī programmas noslēgumā iespēja savu padarīto prezentēt pārējiem. 

Tāpat programmā ietilpst savas idejas prezentēšana, komandu izveide, problēmu un pieņēmumu definēšana, ideācija par risinājumu, lietotāju iegūšana, prezentāciju izveide u.c. Ar studentiem ciešā sadarbībā strādās LU studentu Biznesa inkubatora komanda, kuri atbalstīs un palīdzēs jaunajiem studentiem tikt uz priekšu.

Jau šobrīd ikvienam skolēnam, kurš vēlas šogad uzsākt studijas LU, ir iespēja iesaistīties LU studentu Biznesa inkubatora jaunajā vasaras biznesa programmā “StartSmart”. Uzņemšana sākas no 15. jūlija, aizpildot reģistrācijas formu: http://bit.ly/startsmart_bi 

 

Programma StartSmart tiek īstenota, pateicoties ERAF līdzfinansētajam projektam Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem”