Ceturtdien, 17. jūnijā, no plkst. 14.00 līdz 15.30 norisināsies Inovāciju pēcpusdiena “Virtuālās prakses”, kurā eksperti un nozares profesionāļi diskutēs par mūsdienīgu zināšanu apguvi un profesionālo praksi digitālo prasmju pilnveidei.

“Inovāciju pēcpusdienā aktualizēsim tēmas, kuras strauji ienāca mūsu dzīvē, atnesot jaunas vēsmas gan izglītības jomā, gan arī nepieciešamajās kompetencēs un darba tirgū kopumā. Runāsim par attālināto mācību un darba nozīmi, kā arī izaicinājumiem un ieguvumiem pēdējā gada laikā,” tēmas aktualitāti ieskicē Latvijas Universitātes (LU) Inovāciju centra vadītāja, profesore Signe Bāliņa.

Pasākumu būs iespējams vērot DELFI tiešraidē un “Facebook live”. Ievaddiskusija tiks veltīta kompetenču pilnveidei, savukārt otrajā daļā diskusijas dalībnieki pievērsīsies uzņēmumu un praktikantu pieredzei Baltijas digitālo prasmju pilnveides programmā.

Diskusijā piedalīsies:

  • Raimonds Aleksejenko – Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks;
  • Signe Bāliņa – LU Inovāciju centra LUMIC direktore;
  • Anita Krūmiņa  – Centrālās finanšu un līgumu aģentūras direktore;
  • Evita Simsone –  Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore;
  • Gatis Ozols – Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks digitālās transformācijas jautājumos;
  • Inga Jefrēmova – SIA “Latsketch” valdes locekle;
  • Baiba Vaišle – praktikante, kura izgāja praksi AS “DigitalMinds”.

“Uzskatu, ka mūsdienās ir jāizmanto katra iespēja iegūt jaunas zināšanas un attīstīt, paplašināt savu darbības virzienu, lai kļūtu par konkurētspējīgu profesionāli šodien un jo vairāk nākotnē. Šobrīd ir ļoti nepieciešamas un atbalstāmas jaunas programmas un pieejas, piemēram, tādas kā virtuālās prakses. Šī ir unikāla iespēja apgūt praktiskās iemaņas darba vidē attālināti vai pat mainīt savu karjeru”, uzsver Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) ģenerāldirektors Andris Melnūdris.

Ar šo Inovāciju pēcpusdienu LIKTA sadarbībā ar LU un citiem partneriem aicina pieteikties un  atklāj Baltijas virtuālo prakšu projektu, kura ietvaros interesantiem bez maksas būs pieejama digitālo prasmju mācību daļa vairākās tēmās un virtuālās prakses Baltijas valstu organizācijās un uzņēmumos. Programmas mērķis ir paaugstināt vispārējo digitālo prasmju līmeni visā Baltijā.

Jāatzīmē, ka Inovāciju pēcpusdienas jau kļuvušas par labu tradīciju, ļaujot plašākai sabiedrībai iepazīties ar jaunākajiem pētījumiem un uzklausīt zinātnieku viedokļus par tiem jaunumiem inovāciju jomā, kas aizvien straujāk ienāk mūsu ikdienā, prasot no mums jaunas zināšanas, izpratni un iemaņas.

Inovāciju pēcpusdienu organizē LU sadarbībā ar LIKTA. Pasākums tiek līdzfinansēts no  Latvijas Universitātes ERAF projekta Nr.1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem”.

Related Content