No pirmdienas LU informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozaru studenti no visas Latvijas ir aicināti pieteikties tehnoloģiju uzņēmuma "Huawei" rīkotajai tehnoloģiju apguves programmai "Seeds for the Future”.


Dalībai programmā aicināti pieteikties IKT un ar to saistīto nozaru bakalaura, maģistra un doktorantūras studenti ar labām angļu valodas zināšanām, interesi par telekomunikācijām un jaunākajām tehnoloģijām, vēlmi profesionālo karjeru saistīt ar šo jomu.
Lai piedalītos atlases konkursā, studentiem jāiesniedz motivācijas vēstule ar dalības pamatojumu, kā arī informāciju par savu tehnoloģisko zināšanu līmeni. Pieteikties dalībai programmā iespējams līdz 31.maijam.


Šogad "Seeds for the Future" programma norisināsies attālinātā formātā no 22. līdz 29.septembrim. Tiešsaistes apmācību programma ietvers nodarbības par jaunākajām tehnoloģijām, tostarp, 5G, mākoņdatošanu, mākslīgo intelektu, lietu internetu, kā arī praktiskus kursus personības izaugsmei, līderības prasmju trenēšanai un uzņēmējdarbības uzsākšanai. 


Studentiem tiks piedāvātas arī ārvalstu vieslektoru lekcijas par kiberdrošību un digitālo transformāciju, būs iespēja piedalīties virtuālā ekskursijā pa Huawei ražotni. Pēc gala pārbaudes darbu nokārtošanas studenti saņems kursa "Seeds for the Future" sertifikātu un balvas. Pieteikšanās notiek līdz šā gada 31. maijam mājas lapā: https://s4fbaltics.com/

 

“"Programmas "Seeds for the Future" ietvaros mēs sadarbojamies ar pasaules vadošajām universitātēm, lai pēc iespējas vairāk IKT studentu palīdzētu iegūt papildu teorētiskās zināšanas par aktualitātēm nozarē un galvenais – arī svarīgas praktiskās iemaņas. Priecājamies arī par to, ka studenti šo iespēju augsti novērtē.


Piemēram, pagājušajā gadā pēc "Seeds for the Future" apmācību kursa beigām aicinājām Baltijas studentus sniegt atsauksmes par programmu. Mums kā organizētājiem bija liels prieks redzēt, ka pilnīgi visi dalībnieki atsauksmēs minēja, ka šīs apmācības noteikti ieteiktu arī citiem – tās sniegušas noderīgu, kvalitatīvu informāciju, bijusi laba pieredze un iespēja attīstīt savas prasmes.


Ir liels prieks, ka mēs sasniedzam savu mērķi – sniedzam zināšanas un motivāciju turpināt apmācības Latvijas nākotnes vadošajiem tehnoloģiju nozares profesionāļiem, tādējādi arī no savas puses veicinot mūsu valsts tehnoloģiju sektora izaugsmi," uzsver Inese Šuļžanoka, "Huawei Technologies Latvia" komunikācijas vadītāja.”


Tiešsaistes apmācības vienlaikus notiks visās trīs Baltijas valstīs. Programmā varēs piedalīties 30 studenti - pa desmit no katras Baltijas valsts.
Studenti, kuri nebūs izturējuši konkursa atlasi, varēs kā brīvklausītāji piedalīties daļā no programmā piedāvātajiem kursiem - gan tiešraides sesijās, gan arī skatīties ierakstītos kursus tiešsaistes apmācību platformā.


Kopš 2008.gada rīkotās programmas mērķis ir IKT nozares progresa veicināšana, nozares studentu iespēju iegūt kvalitatīvu un aktuālu informāciju par jaunām tehnoloģijām paplašināšana, kā arī jaunu speciālistu skaita pieauguma veicināšana visā pasaulē.